Tiny house arazi seçimi hakkında

TinyHouse diğer adıyla mobil ev minimalist bir yaşam tarzı sunar. Avantajları ve felsefesi ile yaratıcılığınızı teşvik eder. Özellikle iç dizaynı hem minimal hem de yenilikçi bir şekilde tasarlanır.  Düşük maliyetli olmasıyla birlikte her bütçeye uygun tasarımları mevcuttur. Arazi üzerine inşa edilen Tiny House’lar için arazi seçiminde bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekir ;

·          Arazinin Yapısı

Tiny House seçiminde arazi yapısı önemli bir yer taşır. Tiny house boyutu ve tesisatına uygun bir seçim yapmak gerekir. Arsanın eğimli ve engebeli olması inşaat sırasında problem yaratabilir. Kaygan bir zemin üzerine kurulumunun tamamlanması Tiny House’un ömrünü kısaltabilir. Bu yüzden sağlam ve doğada ki canlıları zarar vermeyecek doğa dostu bir yapıda olması tavsiye edilir.

 

·          Yerel Düzenlemeler

Yerel düzenlemeler mobil evleriniz için arazi seçerken kritik bir unsurdur. Tercih edilen arsanın imar planı incelenir. Tiny House için planlanan m2 alanı resmi kurumlarla görüşülerek paylaşılır. 2016 yılında Washington’da imar yönetmelikleri revize edilerek Mobil ev hareketi için yerel düzenlemeler yapılmıştır. Ülkemizde taşıma ruhsatının alınması gerekli görülmüştür.

 

·          Arsa Altyapı

Tiny house arsa seçiminde altyapı kolaylıklarına sahip olması dikkati alınmalıdır. Elektrik ve su şebekesine yakınlığı göz önünde bulundurulur. Bu hususa göre Tiny House tesisatı döşenir. Gerekirse elektrik ihtiyacının karşılanması için güneş panellerinden yararlanılır. Güneş panelleri elektrik ihtiyacının büyük bir kısmını karşılar. 

 



·          Çevre

Şehrin gürültüsünden uzak doğayla iç içe bir ortamda mobil evinizde zaman geçirmek kuşkusuz tarif edilemez bir huzurdur. Konfor unsurlarınızdan ödün vermeyerek keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Ancak arsa seçiminde, acil durumda ihtiyaçların karşılanması için bulunan en yakın semtin mesafesi göz önünde bulundurulmalı ve çevre detaylı şekilde öğrenilmelidir.

Yukarı

TEKLİF AL

İlgilendiğiniz ürün hakkında teklif almak için formu doldurup bize iletiniz.