Tiny house ruhsatlandırma hakkında bilgiler

Tiny House”lar, yaşam alanlarının küçültülmesi ve mobilize edilmesi anlayışının en iyi seçeneklerindendir. Kişilerin şehrin karmaşasından uzaklaşmalarını sağlarken, bu imkanı imar hakkı bulunmayan arazilerde de sunabilmesi bu küçük yapılara olan ilgiyi arttırmıştır.

Henüz özel bir hukuki düzenlemeye konu olmayan Tiny House'lar çoğaldıkça bunlarla ilgili sorunların sayısı ve çeşitliliği de artmaktadır.
Minimal yaşamı benimseyenler için daha küçük bir evde, daha az masraf ve çevre zararını en iyi şekilde azaltacak taşınabilir tiny house yapılar ideal seçenek olarak sıklıkla tercih edilmektedir. Modern Tiny house yapılar her arsada yer alabilmektedir. Kiralık arsanızda, kendi imarlı-imarsız arsanızda konumlandırmanız mümkün.  Tiny house sahipleri ya da sahibi olmayı düşünen herkes bu işin yasal boyutunu oluşturan ruhsat noktasını merak etmektedir. Ruhsatlandırılması yapılmayan yürüyen evler, herhangi bir ortamda sorgulama yapıldığında zor durumda kalabilmektedir. İstediğiniz yere konumlandırabileceğiniz tekerlekli tiny house modellerini satın alabilmeniz için en başta tip onay belgesi bulunması gerekmektedir. Tekerlekli evinizi rahatlıkla ve yasalara uygun bir biçimde taşıyıp kullanabilmeniz için tip onay belgesi bulunan yetkili bir firmadan tekerlekli ev satın almanız en önemli şartların başını çekmektedir. Ancak bu şekilde tiny house ruhsatlı evlere sahip olabilirsiniz. Bu sayede plakalı bir karavan olarak istediğiniz her biri alanda tiny house ile yaşam sürebilirsiniz. Tiny house ruhsatı nasıl alınır sorusu ise üretim yapmakta olan firmaların yakından bilmesi gereken bir konudur.
Tiny house üretimi yapmakta olan üreticilerin her biri bağlı bulundukları il ve ilçe sınırlarındaki belediyeden kolaylıkla tiny house ruhsatı nasıl alınır hakkında bilgi sahibi olabilirler. Yasal prosedür bilgileri, ilgili belediyenin gerekli departmanında mevcuttur ve bunu talep eden kişilere hızlı bir şekilde sunulmaktadır.
Tekerlekli Tiny House; Karayolları Trafik Yönetmeliği kapsamında olup, tip onay belgesi bulunan, plakalı ve ruhsatlı olarak yasal bakımdan "Çekme Karavan" niteliğindedir. Ayrıca İmar Kanunu bakımından bir izin-ruhsat alınması gerektirmez. İmarlı bir arsaya ya da tarla vasıflı bir araziye konulabilir.
Tiny house ürünlerimiz sabit yapı olarak nitelendirilmediğinden ve plaka ruhsata sahip olduğundan karayolları yönetmeliğine tabiidir.

Yukarı

TEKLİF AL

İlgilendiğiniz ürün hakkında teklif almak için formu doldurup bize iletiniz.